Green - prawdziwa zielona herbata

Herbata GREEN pochodzi z rośliny znanej jako herbata chińska (Camellia sinensis) i uzyskiwana jest dzięki specjalnemu procesowi przetwarzania, który zapobiega oksydacji, co nadaje jej unikalny charakter i smak.

Herbata produkowana jest z świeżych liści herbacianych, które są szybko przetwarzane, aby zapobiec ich utlenianiu. Dzięki temu liście zachowują świeżo zielony kolor i wyraziste aromaty. Zielona herbata znana jest ze swojego wysokiego poziomu antyoksydantów oraz orzeźwiającego smaku.

Zawiera szeroką gamę substancji bioaktywnych, takich jak katechiny, kofeina, aminokwasy, witaminy, minerały, flawonoidy, polisacharydy, chlorofil.

Cena

19 €

Opakowanie

150 g

Siła natury

Herbata jest uprawiana z nasion – co zapewnia większą naturalną ochronę przed szkodnikami i chorobami oraz różnorodność genotypową roślin w kolorach i kształtach. To przekłada się na bogatszy smak i znacznie większe korzyści zdrowotne dla człowieka.

Napój ma piękny, świeży zielony kolor, smak jest bardzo przyjemny, z delikatnie dymnym tonem. Według chińskiej tradycji picie tej herbaty, oprócz innych korzyści, usuwa nadmiar ciepła z organizmu i jest korzystne dla oczu.

Zelený pravý čaj

Łagodny wilgotny klimat i górska lokalizacja zapewniają odpowiednią ilość wilgoci i promieni słonecznych, co ma wpływ na jakość herbaty. Zbiory i przetwarzanie miały miejsce w 2015 roku, od tego czasu herbata dojrzewa pod okiem doświadczonych mistrzów herbacianych.

Zawiera katechiny, które przyczyniają się do ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym, wspierają prawidłowe funkcje poznawcze, zdrowie serca, mikroflorę jelitową, funkcjonowanie układu trawiennego, poziom cholesterolu we krwi, poziom glukozy we krwi, kontrolę masy ciała oraz zdrowie zębów.

Przygotowanie herbaty

Woda
Jakość wody wpływa na smak herbaty. Użyj w miarę możliwości wody miękkiej lub filtrowanej. Wodę chlorowaną z wodociągu należy przegotować, co pozwoli na odparowanie chloru i zmniejszenie ewentualnego posmaku i zapachu chloru. Twarda woda może powodować mdły smak naparu oraz tworzenie się nieestetycznego osadu na powierzchni napoju spowodowanego wytrącaniem się garbników.

Przechowywanie
Przechowuj w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze do 25°C, z dala od obcych zapachów, najlepiej w oryginalnym, nieotwieranym opakowaniu. Po otwarciu przechowuj w szczelnych pojemnikach, najlepiej porcelanowych, ceramicznych, glinianych lub szklanych (nieprzepuszczających światła).

Parzenie na ciepło
5 g liści herbaty wsyp do dzbanka o pojemności 500 ml, zalej wodą o temperaturze 95-100°C (zaraz po zagotowaniu) i zaparzaj przez 5 minut. Następnie ostudź herbatę do temperatury poniżej 40°C.

Parzenie na zimno
5 g herbaty wsyp do dzbanka o pojemności 500 ml, zalej odstaną wodą w temperaturze pokojowej, liście herbaty pozostaw do zaparzenia bez sitka i włóż na noc do lodówki. Rano przelej zaparzone liście herbaty przez sitko.

Nie przekraczaj zalecanej dawki. Produkt nie jest przeznaczony jako zamiennik zróżnicowanej diety.

GREEN można łączyć