Herbata zielona GREEN (luzem)
z oryginalnej odmiany z Hunan - zielona herbata
Składniki: Camellia sinesis 100 %
Zawartość opakowania: luzem, 150 g
Do stosowania jako część kuracji VITAL lub samodzielnie.
Zawiera szeroką gamę substancji bioaktywnych, takich jak katechiny, kofeina, aminokwasy, witaminy, minerały, flawonoidy, polisacharydy, chlorofil.
Spożywać z umiarem i jako część zbilansowanej diety.
Zarówno herbaty PUERH, jak i GREEN pochodzą z rośliny znanej jako herbata chińska (Camellia sinensis),
ale różnią się procesem przetwarzania i fermentacji, nadając każdej herbacie unikalną charakterystykę i smak.
jest specyficzna dla procesu fermentacji. Liście herbaty są najpierw przetwarzane jako zielona herbata, a następnie fermentowane, co nadaje im specyficzny smak i aromat. Wiele osób uważa ją za "dojrzałą" herbatę o bogatym i złożonym smaku.
jest wytwarzana ze świeżych liści herbaty, które są szybko przetwarzane, aby zapobiec utlenianiu.
Pozwala to na zachowanie świeżego zielonego koloru liści
i charakterystyczny aromat. Zielona herbata znana jest z wysokiej zawartości przeciwutleniaczy i orzeźwiającego smaku.
Do mieszania naszych produktów:
GREEN - dla VITAL
PUERH - dla EXTRA i OPTIMAL
lub można ich używać oddzielnie dla ich charakterystycznego smaku.
Z organicznego ogrodu herbacianego na wysokości około 1050 m n.p.m., ze słynnego obszaru Jiuyi Mountain w prowincji Hunan w Chinach, odmiana Qun Ti Zhong, ogród herbaciany zasadzony w latach 60. wieku. Lokalna, rodzima odmiana Camellia sinensis.
Mówi się, że to najzdrowszy napój na świecie.
Jakość wody wpływa na smak herbaty. Jeśli to możliwe, używaj miękkiej lub filtrowanej wody. Zagotuj chlorowaną wodę z centralnego źródła wody pitnej, co umożliwi odparowanie chloru, zmniejszając smak i zapach chloru w wodzie. Twarda woda może powodować mdły smak naparu oraz powstawanie nieestetycznego nalotu na powierzchni napoju spowodowanego wytrącaniem się garbników.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze do 25°C, z dala od obcych zapachów, w oryginalnym, nieotwartym opakowaniu, po otwarciu w pojemnikach wielokrotnego użytku, najlepiej porcelanowych, ceramicznych, glinianych lub szklanych (nieprzepuszczających światła).
Ostrzeżenie
Nie przekraczać zalecanej dawki (patrz preparat).
Nie jest przeznaczony jako substytut zróżnicowanej diety.
Do imbryka o pojemności 500 ml włóż 5 g liści herbaty, zalej wodą o temperaturze 75 - 85°C i pozostaw do zaparzenia na 3 minuty. Następnie pozwól herbacie ostygnąć do temperatury poniżej 40°C.
Do imbryka o pojemności 500 ml wsyp 5 g herbaty, zalej ostudzoną wodą o temperaturze pokojowej, zostaw liście herbaty do swobodnego zaparzenia w wodzie bez sitka i przechowuj przez noc w lodówce. Rano przecedź zaparzone liście herbaty przez sitko.