Wysokogórska herbata PUERH ze starych drzew herbacianych
z regionu Simao – prawdziwa czarna herbata.
Składniki: Camellia sinesis 100 %
Zawartość Paczki: luzem, 150 g
Do stosowania w ramach zabiegu z produktami EXTRA i OPTIMAL lub osobno
Herbata PUERH zawiera naturalnie szeroką gamę substancji bioaktywnych, takich jak związki o właściwościach przeciwutleniających, flawonoidy, alkaloidy, związki smakowe, probiotyki i prebiotyki.
Przyczynia się do ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym oraz do prawidłowej termogenezy (wydatku energetycznego).
Spożywaj go z umiarem i jako część zbilansowanej diety.
Zarówno herbaty PUERH, jak i GREEN pochodzą z rośliny znanej jako herbata chińska (Camellia sinensis),
ale różnią się procesem przetwarzania i fermentacji, nadając każdej herbacie unikalną charakterystykę i smak.
jest specyficzna dla procesu fermentacji. Liście herbaty są najpierw przetwarzane jako zielona herbata, a następnie fermentowane, co nadaje im specyficzny smak i aromat. Wiele osób uważa ją za "dojrzałą" herbatę o bogatym i złożonym smaku.
jest wytwarzana ze świeżych liści herbaty, które są szybko przetwarzane, aby zapobiec utlenianiu.
Pozwala to na zachowanie świeżego zielonego koloru liści
i charakterystyczny aromat. Zielona herbata znana jest z wysokiej zawartości przeciwutleniaczy i orzeźwiającego smaku.
Do mieszania naszych produktów:
GREEN - dla VITAL
PUERH - dla EXTRA i OPTIMAL
lub można ich używać oddzielnie dla ich charakterystycznego smaku.
Z wieloletniego ogrodu herbacianego położonego na wysokości 1800 m n.p.m., z górzystej prowincji Yunna, z regionu Simao w Chinach – herbata z tego regionu dostarczana była na dwór cesarski w czasach dynastii Han (ponad 1800 lat temu). Odmiana Qun Ti Zhong.
Nazywana herbatą upiększającą i ofiarującą długowieczność
Jakość wody wpływa na smak herbaty. Jeśli to możliwe, używaj miękkiej lub filtrowanej wody. Zagotuj chlorowaną wodę z centralnego źródła wody pitnej, co umożliwi odparowanie chloru, zmniejszając smak i zapach chloru w wodzie. Twarda woda może powodować mdły smak naparu oraz powstawanie nieestetycznego nalotu na powierzchni napoju spowodowanego wytrącaniem się garbników.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze do 25°C, z dala od obcych zapachów, w oryginalnym, nieotwieranym opakowaniu, po otwarciu w szczelnie zamykanych pojemnikach, najlepiej porcelanowych, ceramicznych, glinianych lub szklanych (nieprzepuszczających światła).
Ostrzeżenie
Nie przekraczać zalecanej dawki (patrz preparat).
Nie jest przeznaczony jako substytut zróżnicowanej diety.
Do imbryka o pojemności 500 ml wsypać 5 g liści herbaty, zalać wodą o temperaturze 95 - 100°C (bezpośrednio po zagotowaniu) i pozostawić do zaparzenia na 5 minut. Następnie pozwól herbacie ostygnąć do temperatury poniżej 40°C.
Weź 5g herbaty i zalej ją 500ml wody o temperaturze pokojowej. Tak przygotowany macerat pozostaw na noc w lodówce. Rano przelej macerat przez sitko i wypij.